Recepten voor broodbakmachine
  • Recepten
  • Tips voor de broodmachine
  • Contact
  • Zoek
  • Menu
  • Smakelijk dagelijks witbrood

    Recept voor elke dag

Ik bak dagelijks brood en hiervoor gebruik ik dit recept en kost mij nu 1 minuut en 16,3 seconden (recordtijd). Het moet een ongeoefende bakker dus in drie minuten lukken.

Na maandenlang tweaken en hacken rolde dit brood uit de machine. Met de verhouding bloem en volkoren bloem speel ik nog wel eens. In het weekend bak ik vaak een witbrood zonder volkoren bloem. Hou er wel rekening mee dat elke broodmachine anders is, voor het beste resultaat zou doe je er goed aan om een beetje te spelen met de verhoudingen.

Dit is een recept voor een brood van 1.000 gram.

Bereiding

Doe het water, de suiker, het zout en de zonnebloemolie onderin het bakblik. 
Ik doe als eerste de olie in het blik en smeer daarmee de schacht van de deeghaken in. Hierdoor voorkom je dat de deeghaken blijven zitten als je het brood uit het bakblik haalt en zo het brood beschadigd. 

Weeg de bloem en volkoren bloem af en gooi die in het bakblik.
Hiervoor moet je eerst de deeghaken installeren. Als je dat op dit punt bent vergeten, dan kan je opnieuw beginnen. Mocht je dit gebeuren; je bent niet de eerste. 

Bovenop de bloem komt de gist en het citroensap. 
Omdat ik een timer gebruik moet de gist gescheiden zijn van het water en het zout. Doe je dit niet dan is de gist uitgewerkt als het brood wordt gebakken.

Dit recept gemaakt? Laat ons weten wat je er van vindt.
Dit wens je je grootste vijanden niet toe!Was te eten, kan beterLekkerDit was lekker, ik ga hem nog een keer maken.Woh! Ik eet dit alleen nog maar! (31 stemmen, gem: 3,55 van de 5)
Laden...

Ingrediënten

  • 525 gram bloem
  • 100 gram volkoren bloem
  • 290 ml water
  • 2 theelepels suiker
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 5 gram gedroogde gist
  • 1 theelepel citroensap
  • 1,5 theelepels zout

Deel dit recept
  • Deel via Facebook
  • Deel via Twitter
  • Delen via WhatsApp
  • Deel via Pinterest
  • Delen via e-mail
13 antwoorden
  1. B. De Bruin
    B. De Bruin zegt:
    30 oktober 2015 op 10:19

    Uitstekend recept voor het dagelijks brood. Dank je!

    Beantwoorden
  2. J
    J zegt:
    22 april 2016 op 00:50

    Je bent de hoeveelheid zout vergeten te vermelden 😉

    Beantwoorden
    • Rogier
      Rogier zegt:
      22 april 2016 op 20:42

      Het is 1,5 theelepel.

      Beantwoorden
      • Sjoerd
        Sjoerd zegt:
        30 december 2017 op 16:27

        2%

        Beantwoorden
  3. Femke
    Femke zegt:
    8 juli 2017 op 16:05

    Is dit recept voor een standaard broodmachine?

    Beantwoorden
    • Rogier
      Rogier zegt:
      13 juli 2017 op 11:52

      Ik weet niet precies wat je verstaat onder standaard. Ik had vroeger een broodbakmachine van Lidl en nu één van Panasonic.

      Beantwoorden
  4. Pascale
    Pascale zegt:
    29 november 2018 op 07:44

    Dit was het allereerste brood dat ik gebakken heb, en het resultaat was perfect, bedankt voor dit recept en op naar de volgende

    Beantwoorden
  5. Bianca
    Bianca zegt:
    15 april 2019 op 12:40

    Als je alleen witbrood wil is het dan de volkorenbloem 1 op 1 vervangen met de bloem ?

    Beantwoorden
    • Rogier
      Rogier zegt:
      21 april 2019 op 09:08

      Ja. Als je alleen bloem gebruikt dan wordt het brood wit in principe.

      Beantwoorden
      • Rob Urbach
        Rob Urbach zegt:
        8 juli 2020 op 06:03

        Ik heb zowel het witbrood van 1 kilo als het klein wit broodje gemaakt. De geurde naar lekker vers brood en zo smaakten ze ook. Eigenlijk voor het eerst dat de broden er zo mooi en krokant uitkomen.

        Beantwoorden
  6. Mariska
    Mariska zegt:
    9 juli 2020 op 12:27

    Vraagje, ik moet namelijk het wiel nog uitvinden, ik heb verschillende programma’s op mijn apparaat, gebruik je dan het standaard normale programma of dat voor witbrood? Ik kan dat in de handleiding zo gauw niet terugvinden. Heb deze machine overgenomen om te proberen, maar de originele handleiding was er niet meer bij, nu alleen een Duitse versie kunnen vinden vandaar mijn vraag…

    Beantwoorden
    • Rogier
      Rogier zegt:
      9 juli 2020 op 14:13

      Dat is best moeilijk te beantwoorden omdat het programma vaak uniek is voor de machine in kwestie. Ik heb een Panasonic en gebruik het standaard programma. Maar ik zou ze allebei gebruiken en proeven welke het lekkerste is. Broodbakken is vooral veel uitproberen!

      Beantwoorden
  7. Hilde
    Hilde zegt:
    11 november 2020 op 20:46

    Een lekker, stevig wit brood !

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Tips & Tricks

  • Waar zet ik mijn broodmachine?4 november 2015 - 14:38
  • Wat kost een brood?30 oktober 2015 - 09:27
  • Wat is broodverbeteraar en moet ik hem gebruiken in de broodmachine?26 oktober 2015 - 17:46
  • Gat in het brood door de deeghaakDeeghaken broodmachine losmaken23 oktober 2015 - 11:08
  • Bruggeman gedroogde gids en bakpoederHet gebruik van gist18 oktober 2015 - 17:06
  • broodbakmachine van philipsTips bij het kopen van een broodbakmachine18 oktober 2015 - 13:59
  • Melk of water? Wat te gebruiken voor je deeg18 oktober 2015 - 08:40

Laatste recepten

  • Griekse uienkruierRogier SwagermanGriekse uienkruier10 augustus 2020 - 08:29
  • Pesto broodRogier SwagermanPestobrood met tomaten en zeezout9 januari 2016 - 20:54
  • Knapperig witbroodje11 december 2015 - 20:34
  • Breekbrood uit de broodmakmachine16 november 2015 - 13:22
  • Kaas uienbrood uit de broodmachineKaas-uienbrood met een tomaten en ansjovis12 november 2015 - 08:57
  • Bruinbrood uit de broodbakmachineDagelijks bruinbrood8 november 2015 - 14:16
  • Zonnebloempitbrood op basis van een broodmix van LidlZonnebloembrood op basis van broodmix van Lidl5 november 2015 - 09:28
2019 © Copyright Silicon Village
Scroll naar bovenzijde

Broodmachine recepten gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Sluit