Recepten voor broodbakmachine
  • Recepten
  • Tips voor de broodmachine
  • Contact
  • Zoek
  • Menu
  • Kaas-uienbrood

    Met tomaten & ansjovis

Kaas-uienbrood is een echte klassieker en je vindt hem bij de bakker meestal in de vorm van een plat brood. Deze versie heeft de vorm van een gewoon brood en heeft als toevoeging tomaten en ansjovis. Dit brood doet het erg goed bij de borrel met een lekkere dip zoals Tzatziki of gewoon met olijfolie. Hoewel het wel even werk is, bak ik hem vaak als we gasten te eten hebben.

Voor de bereiding moet je wel er even bij blijven want je moet voordat het brood gaat bakken ingrediënten toevoegen.

[adrotate group="4"]

Bereiding

Laat de gist samen met het handwarme water en de suiker tien minuten in het bakblik wakker worden.
Door de gist even in het water te laten krijgt het een kickstart waardoor het deeg later beter zal rijden.

Vul het bakblik met de olie en de bloem. Gooi hier bovenop de ansjovis, het citroensap, de tomatenpuree en de zout.
Ik vul mijn machine altijd in deze volgorde en dat werkt. Kijk in de handleiding van je eigen machine wat voor jou de beste volgorde is.

Snij de uien met een klein beetje olie en bak die op een laag vuur totdat ze glazig zijn.
Laat de uien zo lang mogelijk afkoelen en probeer ze zo droog mogelijk te maken.

Bij de eerste piep doe de driekwart van de uien en kaas bij het deeg.
Mag ook vijf zesde zijn, als je maar wat achterhoud voor de tweede piep. 

Bij de tweede piep haal je de deeghaken uit het deeg. Snij vervolgens in de lengte van het brood met een scherp nat mes een snee van ongeveer één centimeter diep. Beleg de bovenkant vervolgens met de rest van de uien en kaas.
Als je grof zeezout hebt kan je dit er ook nog boven op het brood doen. Druk de bovenkant een beetje in het deeg.

Dit recept gemaakt? Laat ons weten wat je er van vindt.
Dit wens je je grootste vijanden niet toe!Was te eten, kan beterLekkerDit was lekker, ik ga hem nog een keer maken.Woh! Ik eet dit alleen nog maar! (27 stemmen, gem: 2,93 van de 5)
Laden...

Ingrediënten

  • 650 gram bloem
  • 2 theelepel gist
  • 250 ml lauw water
  • 1 eetlepel suiker
  • 4 eetlepels goede olijfolie
  • 4 uien
  • 1 teen knoflook
  • blikje tomatenpuree
  • blikje ansjovis
  • 1,5 theelepel zout
  • 300 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel citroensap

Deel dit recept
  • Deel via Facebook
  • Deel via Twitter
  • Delen via WhatsApp
  • Deel via Pinterest
  • Delen via e-mail
4 antwoorden
  1. r.m.stamps
    r.m.stamps zegt:
    16 februari 2017 op 10:12

    Ik heb hem gemaakt en hij is perfect gelukt! De smaak heb ik wat veranderd en heb Italiaanse kruiden, Garam Masala, Kerrie kruid, en Spaanse pepers toegevoegd en de Ansjovis weggelaten. Nu is hij wat pittiger geworden. Wat je ook kunt doen, na het bakken plakjes en daarna vierkantjes ervan snijden, mozzarella plakje erop, even de oven of grill in, laten smelten, dan maanzaad, dille en honing eroverheen (met mate) en je hebt een borrelhapje die niet misstaat in een toprestaurant!
    Gemaakt in een Alaska broodbakmachine, Stand :1 (Basic), Kleuring:(donker), Gewicht 2.0Lbs. baktijd +/_3 uur,
    ingrediënten toevoegen na de eerste piep, na de tweede piep de laatste ingrediënten erop doen, en goed insnijden met een nat mes. Het bakblik voor gebruik goed invetten met Olijfolie ook de meng-as en de menghaak. Dan blijft hij na het bakken in de machine zitten, en direct na het bakken het brood losschudden, door de olie op het bakblik glijdt het brood er zo uit.

    Beantwoorden
    • Rogier
      Rogier zegt:
      19 februari 2017 op 20:47

      Dat klinkt heel erg goed. Ga het binnenkort zeker eens proberen.

      Beantwoorden
  2. Hanna
    Hanna zegt:
    2 april 2020 op 11:42

    Hoi! En Wat doe je met de knoflook? Bak je die mee?

    Beantwoorden
    • Rogier
      Rogier zegt:
      29 april 2020 op 17:36

      Ik pers de knoflook de doe die gewoon bij de ingrediënten bij de start. De knoflook wordt dus gewoon meegebakken.

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Tips & Tricks

  • Waar zet ik mijn broodmachine?4 november 2015 - 14:38
  • Wat kost een brood?30 oktober 2015 - 09:27
  • Wat is broodverbeteraar en moet ik hem gebruiken in de broodmachine?26 oktober 2015 - 17:46
  • Gat in het brood door de deeghaakDeeghaken broodmachine losmaken23 oktober 2015 - 11:08
  • Bruggeman gedroogde gids en bakpoederHet gebruik van gist18 oktober 2015 - 17:06
  • broodbakmachine van philipsTips bij het kopen van een broodbakmachine18 oktober 2015 - 13:59
  • Melk of water? Wat te gebruiken voor je deeg18 oktober 2015 - 08:40

Laatste recepten

  • Griekse uienkruierRogier SwagermanGriekse uienkruier10 augustus 2020 - 08:29
  • Pesto broodRogier SwagermanPestobrood met tomaten en zeezout9 januari 2016 - 20:54
  • Knapperig witbroodje11 december 2015 - 20:34
  • Breekbrood uit de broodmakmachine16 november 2015 - 13:22
  • Kaas uienbrood uit de broodmachineKaas-uienbrood met een tomaten en ansjovis12 november 2015 - 08:57
  • Bruinbrood uit de broodbakmachineDagelijks bruinbrood8 november 2015 - 14:16
  • Zonnebloempitbrood op basis van een broodmix van LidlZonnebloembrood op basis van broodmix van Lidl5 november 2015 - 09:28
2019 © Copyright Silicon Village
Scroll naar bovenzijde

Broodmachine recepten gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Sluit