Sinds een paar maanden hebben we twee huisgenoten die een glutenvrij dieet hebben. Dat heeft mij op het spoor gezet om glutenvrij brood uit de broodbackmachine te krijgen. En dat is best een uitdaging.
Het eerste doel was om gewoon lekker dagelijks brood te bakken. Na flink wat experimenten met verschillende soorten meel waarbij het brood bleef instorten met keer op keer als resultaat een compact brood dat zwaar is om te eten besloot ik mij te wenden tot broodmixen.
Bij dit recept heb ik de broodmix wit van de glutenvrije webshop. Voor de goede orde; ik heb deze gewoon zelf betaald dus dit is geen verkapte advertentie of iets dergelijks.
Het resultaat is een mooi luchtig brood waar mijn huisgenoten erg blij mee zijn.
Bereiding
Vul het bakblik met als eerste het water met de suiker en de gist.
Om de gist te activeren schud ik even het bakblik en wacht ik vijf a tien minuten. Je kan natuurlijk ook even roeren. Het is niet noodzakelijk maar ik doe het als ik de tijd heb.
Tip: ik gebruik een digitale weegschaal en weeg het water altijd af. Zo hoef ik niet eindeloos naar de maatbeker te turen. Funfact: 1 ml water = 1 gram.
Weeg de broodmix af en gooi die op het water in het blik. Daarbovenop doe je het zout en de margarine.
Ik weet eigenlijk niet of je het ook andersom kan doen maar ik doe het altijd zo. Belangrijk is dat de gist niet in contact komt met het zout want dan sterft het.
Stop het blik in de machine en kies het programma Glutenvrij
Ik heb een Panasonic SD 2500 en die heeft zo’n programma. Mocht jouw machine deze niet hebben kies dan een kort programma van rond de twee uur.
Dit recept gemaakt? Laat ons weten wat je er van vindt.
(Nog geen stemmen binnen)
Laden...
Ingrediënten
- 210 ml lauw water
- 350 gram broodmix wit (basics) van de glutenvrije webshop
- 7 gram gist (gedroogd)
- 20 gram margarine
- 5 gram zout
- 5 gram suiker
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!