Recepten voor broodbakmachine
  • Recepten
  • Tips voor de broodmachine
  • Contact pagina
  • Zoek
  • Menu Menu
  • Griekse uienkruiver

    Met feta

Uienkruier is een echte Hollandse klassieker maar vormt ook een uitstekende basis voor wat variatie. Deze Griekse uienkuier maak ik vaak en doet het altijd goed onder mijn gezinsleden en gasten.

Een uienkruier komt natuurlijk niet zo uit de broodbakmachine maar je bakt hem in de oven. De broodbakmachine gebruik je voor het maken van het deeg, en dat kan hij als geen ander! Het is niet heel erg veel werk maar het kost je wel wat tijd omdat je veel moet wachten.

Ik maak er altijd twee die ik achter elkaar bak. Heb je een grote oven dan kun je er twee tegelijk bakken. Bovendien kunnen ze prima in de vriezer.

Bereiding

Doe het water, olijfolie, suiker en gist in het bakblik
Voor een iets beter rijs doe je het handwarme water, suiker en gist al tien minuten eerder in het blik. Dan kan het gist al wakker worden.

Vul het bakblik verder met zout, knoflook en de bloem en zet hem in de broodbakmachine. Kies het programma dat alleen deeg maakt dus niet bakt.
Mocht je meerder keuzes hebben voor deegprogramma kies dan het normaal. Ik heb een Panasonic en stel hier normaal programma in. Bij een Panasonic duurt dit programma meer dan twee uur waardoor het deeg lekker kan rijzen. Mocht je dit niet hebben dan kan je het deeg altijd een uurtje langer laten rusten voordat het verwerkt.

Als het deeg klaar is dan haal je hem uit de machine en maak je er een platbrood en leg hem op een bakplaat.
Welke vorm je wilt gebruiken voor je brood is natuurlijk aan jou maar mijn voorkeur gaat uit naar de klassieke uienkruier vorm. Je kunt hem ook vierkant of rond maken als zullen je gasten dan misschien denken dat je pizza is mislukt.

Bedek het brood met een droge theedoek en laat hem nog eens 30 minuten rusten.
Dit is de laatste rijs en dat is goed.

Snij de uien.
Zorg dat je de kaas, uien, olijven en feta klaar hebt staan. Zodat je in één keer het brood kan bereiden!

Verwarm de oven op 200 graden (hete lucht 180 graden).
Hoewel ik een hete luchtoven heb, gebruik ik liever de gewone oven, dan wordt het brood mooier gaar.

Bedek het platte brood met de ui, olijven en feta.
Je kan hier eventueel ook nog wat kruiden toevoegen.

Zet het brood in het midden van de over en bak het in een half uur gaar.
Ouzo erbij en lekker genieten maar!

Dit recept gemaakt? Laat ons weten wat je er van vindt.
Dit wens je je grootste vijanden niet toe!Was te eten, kan beterLekkerDit was lekker, ik ga hem nog een keer maken.Woh! Ik eet dit alleen nog maar! (3 stemmen, gem: 4,00 van de 5)
Laden...

Ingrediënten

  • 150 ml handwarm water
  • 250 gram bloem
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 0,5 theelepel suiker
  • 3 gram gedroogde gist
  • teentje knoflook
  • 50 a 75 gram kaas
  • 2 middelgrote uien
  • paar olijven
  • 100 gram feta

Deel dit recept
  • Deel via Facebook
  • Deel via Twitter
  • Delen via WhatsApp
  • Deel via Pinterest
  • Delen via e-mail
5 antwoorden
  1. Irene Faessen
    Irene Faessen zegt:
    13 september 2020 op 16:51

    Er staat niet hoevebloem/ meel inhet recept ; uienkruier.

    Beantwoorden
    • Rogier
      Rogier zegt:
      14 september 2020 op 06:56

      Oeps. Die ga ik er snel bijzetten

      Beantwoorden
  2. Jacqueline
    Jacqueline zegt:
    22 januari 2021 op 15:30

    Vraagje, dit brood klinkt heel lekker, en ik heb ook een Panasonic broodbakmachine (net aangeschaft). Maar in de handleiding van mijn machine staat dat ik het gist onderop moet plaatsen, dan de droge ingredienten, en dan het vocht, zodat het vocht en de gist elkaar niet aanraken. En het programma begint met een rustperiode, soms wel een uur, dus het gist en de vloeistof zijn veel langer in contact dan die 10 minuten. Is het dan nog steeds een goed idee om het gist samen met het water bij elkaar vooraf in de broodmachine te doen?

    Beantwoorden
    • Rogier
      Rogier zegt:
      22 januari 2021 op 21:24

      Ik had precies dezelfde gedachte. Ik doe altijd eerst het water, dan het meel/ bloem met daarop het zout, suiker en gist op de berg bloem. Ik zorg daarbij wel dat de gist niet in aanraking komt met het zout. Ik doe het al jaren zo en heb denk ik drie keer per jaar, en ik bak bijna elke dag, een mislukt brood. Dat is dan wel direct paniek want het gezin heeft dan geen brood ’s morgens en daar worden we allemaal niet blij van.

      Ik hou mij kortom ook niet aan de instructies uit het boekje en ik weet eigenlijk niet wat het resultaat is als je dat wel doet.

      Beantwoorden
  3. Jaap
    Jaap zegt:
    12 februari 2021 op 12:37

    Zoals hier omschreven (gist wakker laten worden) werkt perfect. Gewoon doen.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Tips & Tricks

  • Waar zet ik mijn broodmachine?4 november 2015 - 14:38
  • Wat kost een brood?30 oktober 2015 - 09:27
  • Wat is broodverbeteraar en moet ik hem gebruiken in de broodmachine?26 oktober 2015 - 17:46
  • Gat in het brood door de deeghaakDeeghaken broodmachine losmaken23 oktober 2015 - 11:08
  • Bruggeman gedroogde gids en bakpoederHet gebruik van gist18 oktober 2015 - 17:06
  • broodbakmachine van philipsTips bij het kopen van een broodbakmachine18 oktober 2015 - 13:59
  • Melk of water? Wat te gebruiken voor je deeg18 oktober 2015 - 08:40

Laatste recepten

  • Glutenvrij witbrood uit de broodbackmachineRogier SwagermanGlutenvrij witbrood15 december 2022 - 12:46
  • Griekse uienkruierRogier SwagermanGriekse uienkruier10 augustus 2020 - 08:29
  • Pesto broodRogier SwagermanPestobrood met tomaten en zeezout9 januari 2016 - 20:54
  • Knapperig witbroodje11 december 2015 - 20:34
  • Breekbrood uit de broodmakmachine16 november 2015 - 13:22
  • Kaas uienbrood uit de broodmachineKaas-uienbrood met een tomaten en ansjovis12 november 2015 - 08:57
  • Bruinbrood uit de broodbakmachineDagelijks bruinbrood8 november 2015 - 14:16
2019 © Copyright Silicon Village
Scroll naar bovenzijde
Broodmachinerecepten.nl gebruikt Cookies!
Broodmachinerecepten.nl maakt gebruik van cookies zodat een bezoek aan de site zo soepel mogelijk verloopt. Cookies worden onder andere gebruikt voor het personaliseren van advertenties van Google.
Cookie instellingenAccepteer alles
Lees meer hierover
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuurOmschrijving
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
OPSLAAN & ACCEPTEREN
Aangedreven door CookieYes Logo