Recepten voor broodbakmachine
  • Recepten
  • Tips voor de broodmachine
  • Contact
  • Zoek
  • Menu Menu

  • Breekbrood

    Uit de broodmachine


Breekbrood ziet er geweldig uit en is ook erg lekker. Dit recept is goed voor een krans van acht broodjes maar je kan hem ook verdubbelen en dan heb je er zestien, maar dat had je zelf ook al uitgerekend. Ik maak ze meestal in een kleine springvorm maar je kan ze ook in een vierkant bakblik maken, dan heb je alleen geen krans.

Je kan het breekbrood in je broodmachine bakken, maar ik gebruik de gewone oven omdat je die lekker kan voorverwarmen en dat is goed voor het brood. Daarbij gebruik ik niet de hete luchtoven maar dat kan natuurlijk wel.

[adrotate group="4"]

Bereiding

Breek het eitje in een kom en kluts hem. Doe de helft in het bakblik samen met de melk, gist, suiker en suiker.
Wil je extra luchtige broodjes, verwarm de melk dat een beetje en los de gist samen met de suiker erin op en laat dit een paar minuten trekken.

Weeg de bloem en stop het in de bakblik. Strooi het zout erboven op samen met het citroensap.
Citroensap zorgt ervoor dat het deeg sterker is als het is gerezen, je kan ook een deel van de melk vervangen door sinasappelsap .

Kies bij het deegprogramma en start het.
Dit programma duurt bij mijn machine één uur en vijftig minuten.

Als het deeg klaar is haal je het uit het blik en kleed je het nog eens goed op een werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in acht stukken en draai er bolletjes van. Leg de bolletjes in een krans met één bol in het midden in een springvorm van 24 centimeter. Dek ze af en laat ze nog eens vijftig minuten rijzen.
Mocht je geen springvorm hebben, dan kan je natuurlijk ook een ovenvaste schaal nemen. Je kan ook het blik van de broodbakmachine gebruiken, maar dan moet je wel een horizontaal blik hebben. Haal de haken weg en plaats de bolletjes naast elkaar in het blik. Het worden uiteindelijk minder bolletjes, maar meer kubus broodjes.  

Verwarm de oven voor op 200 graden, hete lucht op 180 graden . Smeer de bovenkant van de bolletjes in met de helft van het ei dat je nog over hebt. Bak de broodjes in 20 minuten en laat ze even afkoelen.
Voordat de broodjes in de oven gaan kan je ze nog versieren met maan- of sesamzaad. Als je de broodmachine gebruikt kies je het bakprogramma. Je doet er goed aan om het blik dan pas na tien minuten in de machine te doen, dan is hij namelijk opgewarmd en dat is goed voor het deeg.

Dit recept gemaakt? Laat ons weten wat je er van vindt.
Dit wens je je grootste vijanden niet toe!Was te eten, kan beterLekkerDit was lekker, ik ga hem nog een keer maken.Woh! Ik eet dit alleen nog maar! (20 stemmen, gem: 3,50 van de 5)
Laden...


Ingrediënten

  • 320 gram bloem
  • 1 theelepel gist
  • 140 ml melk
  • 3 theelepels suiker
  • 1 theelepel zout
  • 40 gram boter
  • 1 ei
  • 1 theelepel citroensap

Deel dit recept
  • Deel via Facebook
  • Deel via Twitter
  • Delen via WhatsApp
  • Deel via Pinterest
  • Delen via e-mail


2 antwoorden
  1. Greet
    Greet zegt:
    9 april 2021 op 15:16

    Hallo,

    Ik wil graag dit broodrecept uitproberen. In de werkwijze staat zout toevoegen maar in de ingrediëntenlijst vind ik de hoeveelheid zout niet terug.

    Dank en vriendelijke groeten,
    Greet

    Beantwoorden
    • Rogier
      Rogier zegt:
      9 april 2021 op 17:01

      Je hebt gelijk die staat er inderdaad niet in. Een theelepel zout is voldoende. Ik ga het aanpassen.

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Tips & Tricks

  • Waar zet ik mijn broodmachine?4 november 2015 - 14:38
  • Wat kost een brood?30 oktober 2015 - 09:27
  • Wat is broodverbeteraar en moet ik hem gebruiken in de broodmachine?26 oktober 2015 - 17:46
  • Gat in het brood door de deeghaakDeeghaken broodmachine losmaken23 oktober 2015 - 11:08
  • Bruggeman gedroogde gids en bakpoederHet gebruik van gist18 oktober 2015 - 17:06
  • broodbakmachine van philipsTips bij het kopen van een broodbakmachine18 oktober 2015 - 13:59
  • Melk of water? Wat te gebruiken voor je deeg18 oktober 2015 - 08:40

Laatste recepten

  • Griekse uienkruierRogier SwagermanGriekse uienkruier10 augustus 2020 - 08:29
  • Pesto broodRogier SwagermanPestobrood met tomaten en zeezout9 januari 2016 - 20:54
  • Knapperig witbroodje11 december 2015 - 20:34
  • Breekbrood uit de broodmakmachine16 november 2015 - 13:22
  • Kaas uienbrood uit de broodmachineKaas-uienbrood met een tomaten en ansjovis12 november 2015 - 08:57
  • Bruinbrood uit de broodbakmachineDagelijks bruinbrood8 november 2015 - 14:16
  • Zonnebloempitbrood op basis van een broodmix van LidlZonnebloembrood op basis van broodmix van Lidl5 november 2015 - 09:28
2019 © Copyright Silicon Village
Scroll naar bovenzijde

Broodmachine recepten gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Sluit