Recepten voor broodbakmachine
  • Recepten
  • Tips voor de broodmachine
  • Contact pagina
  • Zoek
  • Menu Menu
  • Chocolade swirl brood

    Lust voor het oog & tong

Dit chocoladebrood doet het goed bij kinderen en past prima bij een zoete lunch of high tea. De melk, boter en het ei zorgen voor een zacht deeg dat tegen cake aanligt. Dankzij de swirl ziet het brood er erg goed uit maar dat vereist ook handwerk. Ook goed de koffie met een lekkere laag boter.

Voor de bereiding moet je wel er bijblijven want je moet het deeg eruit halen, extra kneden en rollen.

[adrotate group="4"]

Bereiding

We beginnen met de melk, de vanille suiker, de gewone suiker, het zout, in het bakblik te doen. Kluts vervolgens het ei en doe driekwart hiervan bij het blik. Daarna zijn de bloem en het zelfrijzend bakmeel aan de beurt met daar bovenop de citroensap, de boter en de gist. 
Vanille suiker is niet echt nodig, maar ik vind het altijd wel lekker.

Kies het programma deeg maken. 
Bij mij is het programma 6 en volgens mij bij veel bakmachines. 

Als het deeg klaar is haal je het uit het blik en verdeel je het in drieën. Van een derde maak je een klein bolletje, van de rest een grote bol.
Je hoeft natuurlijk het deeg niet in drieën te delen, je mag het ook op het oog doen. Ik dacht dat het zo het duidelijkst was. Het hoeft ook niet precies twee derde/ een derde te zijn. Je mag ermee smokkelen. Enfin; je snapt wat ik bedoel.

De grote bol kneed je goed en leg hem in een kom. Kneed vervolgens de cacao door de kleine bol deeg. Als de cacao helemaal is opgenomen door het deeg leg je hem bij zijn grote vriend in de kom. Bedek de kom en laat de bollen minstens 30 minuten rijzen.
De cacao laat niet niet heel makkelijk opnemen bij door het deeg. Dit gaat iets makkelijker door de cacao in kleinere porties toe te voegen. Ik heb daar het geduld niet voor en doe het in één keer, dan maar wat langer kneden.

Rol de grote bol uit tot een plak die ongeveer even breed is als je bakblik. Rol de kleine bol ook uit maar dan iets kleiner dan de eerste plak.
Je kunt hier de vorm van je swirl bepalen. Hoe dunner de plakken, hoe langer je swirl. 

Leg de kleine plak op de grote. Rol de plakken tot een grote rol zodat je geen bruin deeg meer ziet. Boetseer het deeg een beetje zodat hij weer in het bakblik past en leg hem er ook in.
Laat de deeghaken uit het bakblik want die zijn niet meer nodig. Je kan de schachten nog even invetten zodat het brood makkelijk uit het blik valt als het klaar is.

Bak het brood af in de broodbakmachine. Kies hiervoor het programma ‘bakken’. Op mijn machine is dat programma 12. 
Je mag het natuurlijk zelf bepalen maar ik kies hier voor de dunste koorts.

Dit recept gemaakt? Laat ons weten wat je er van vindt.

Dit wens je je grootste vijanden niet toe!Was te eten, kan beterLekkerDit was lekker, ik ga hem nog een keer maken.Woh! Ik eet dit alleen nog maar! (15 stemmen, gem: 3,80 van de 5)
Laden...

Ingrediënten

  • 200 ml melk
  • 40 gram boter
  • 2 theelepels vanille suiker
  • 3 theelepels suiker
  • 1 ei
  • ½ theelepel zout
  • 1,5 theelepels gedroogde gist
  • 360 gram bloem
  • 40 gram zelfrijzend bakmeel
  • scheutje citroensap

Deel dit recept
  • Deel via Facebook
  • Deel via Twitter
  • Delen via WhatsApp
  • Deel via Pinterest
  • Delen via e-mail
4 antwoorden
  1. Sandra
    Sandra zegt:
    1 juli 2017 op 07:45

    Dat ziet er heerlijk uit !
    Graag zou ik willen weten hoeveel cacao ik moet gebruiken.

    Beantwoorden
    • Rogier
      Rogier zegt:
      13 juli 2017 op 11:54

      Zoveel je wilt 🙂 Dat is makkelijk antwoord natuurlijk. Ik zou twee theelepels proberen.

      Beantwoorden
  2. Marinus
    Marinus zegt:
    17 december 2018 op 20:47

    Het brood zag er prachtig uit.De swirl was mooi gelukt.Het was ook lekker zacht.Echter zoet was het niet, en het smaakte maar een btje naar cacao volgende keer missch eens meer suiker en reep chocolade stukslaan en erin doen.

    Beantwoorden
  3. Nele
    Nele zegt:
    5 december 2021 op 09:23

    Hier ook gemaakt en zeer zacht broodje. Naar mijn smaak mag het ook iets zoeter zijn, dan komt de cacao mss wat beter uit.
    Ik heb na het kneden het deeg eerst in het machien 1/2u laten rijzen, dan de 1/3 cacao bewerkt, ineens de swirl gerolt en dan nog 1u laten rijzen in het machien zelf om dan aansluitend te bakken.
    Ziet er ook leuk uit voor de kids!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Tips & Tricks

  • Waar zet ik mijn broodmachine?4 november 2015 - 14:38
  • Wat kost een brood?30 oktober 2015 - 09:27
  • Wat is broodverbeteraar en moet ik hem gebruiken in de broodmachine?26 oktober 2015 - 17:46
  • Gat in het brood door de deeghaakDeeghaken broodmachine losmaken23 oktober 2015 - 11:08
  • Bruggeman gedroogde gids en bakpoederHet gebruik van gist18 oktober 2015 - 17:06
  • broodbakmachine van philipsTips bij het kopen van een broodbakmachine18 oktober 2015 - 13:59
  • Melk of water? Wat te gebruiken voor je deeg18 oktober 2015 - 08:40

Laatste recepten

  • Glutenvrij witbrood uit de broodbackmachineRogier SwagermanGlutenvrij witbrood15 december 2022 - 12:46
  • Griekse uienkruierRogier SwagermanGriekse uienkruier10 augustus 2020 - 08:29
  • Pesto broodRogier SwagermanPestobrood met tomaten en zeezout9 januari 2016 - 20:54
  • Knapperig witbroodje11 december 2015 - 20:34
  • Breekbrood uit de broodmakmachine16 november 2015 - 13:22
  • Kaas uienbrood uit de broodmachineKaas-uienbrood met een tomaten en ansjovis12 november 2015 - 08:57
  • Bruinbrood uit de broodbakmachineDagelijks bruinbrood8 november 2015 - 14:16
2019 © Copyright Silicon Village
Scroll naar bovenzijde
Broodmachinerecepten.nl gebruikt Cookies!
Broodmachinerecepten.nl maakt gebruik van cookies zodat een bezoek aan de site zo soepel mogelijk verloopt. Cookies worden onder andere gebruikt voor het personaliseren van advertenties van Google.
Cookie instellingenAccepteer alles
Lees meer hierover
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuurOmschrijving
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
OPSLAAN & ACCEPTEREN
Aangedreven door CookieYes Logo