Doe de honing, het water, de olijfolie en de gist in het bakblik van de broodbakmachine en roer het een beetje zodat de gist gaat werken. Pers hierna de knoflook en doe die erbij en wacht 10 minuten.
Door even te wachten kan de gist zich beter ontwikkelen en krijg je meer lucht in je brood, en dat wil je.
Weeg de bloem en de meel af en gooi deze bovenop het water/ gist mengsel in het bakblik. Boven op het meel gaan de peterselie en de bieslook, het citroensap en de ruime theelepel zout.
Het zout heb je nodig voor de smaak maar maakt het gist kapot, zorg er daarom voor dat deze zo lang mogelijk uit elkaar blijven.
Kies bij het volkorenbrood programma en start het programma.
Mocht je een machine hebben waar je de dikte van de korst kan bepalen dan zou ik een dikke korst nemen want in mijn ogen mag dit brood wel een lekkere stevige korst hebben.
Bij de tweede piep haal je de deeghaken uit het deeg.
Dit doe je makkelijker met vochtige handen. Verdeel vervolgens het zeezout over de bovenkant van het deeg. Om het helemaal af te mogen maak je met een scherp nat mes een stevige snee in de bovenkant van het deeg. Dit werkt alleen als je machine hebt met een horizontaal bakblik.
Als u praat over lauw water…welke temperatuur heeft deze dan ?
Ik heb het niet opgemeten maar voel het met mijn hand. Het moet warm zijn maar ik als ik mijn hand moet terugtrekken is het te warm.
Rogier,
Denk dat je in dit receptje de bereidingswijze niet aangepast hebt, is het zelfde als het olijvenbrood met provencaalse kruiden 🙂
Welke stand en Hoelang moetdit brood in de machine