Laat de gist samen met het handwarme water en de suiker tien minuten in het bakblik wakker worden.
Door de gist even in het water te laten krijgt het een kickstart waardoor het deeg later beter zal rijden.
Vul het bakblik met de olie en de bloem. Gooi hier bovenop de ansjovis, het citroensap, de tomatenpuree en de zout.
Ik vul mijn machine altijd in deze volgorde en dat werkt. Kijk in de handleiding van je eigen machine wat voor jou de beste volgorde is.
Snij de uien met een klein beetje olie en bak die op een laag vuur totdat ze glazig zijn.
Laat de uien zo lang mogelijk afkoelen en probeer ze zo droog mogelijk te maken.
Bij de eerste piep doe de driekwart van de uien en kaas bij het deeg.
Mag ook vijf zesde zijn, als je maar wat achterhoud voor de tweede piep.
Bij de tweede piep haal je de deeghaken uit het deeg. Snij vervolgens in de lengte van het brood met een scherp nat mes een snee van ongeveer één centimeter diep. Beleg de bovenkant vervolgens met de rest van de uien en kaas.
Als je grof zeezout hebt kan je dit er ook nog boven op het brood doen. Druk de bovenkant een beetje in het deeg.
Ik heb hem gemaakt en hij is perfect gelukt! De smaak heb ik wat veranderd en heb Italiaanse kruiden, Garam Masala, Kerrie kruid, en Spaanse pepers toegevoegd en de Ansjovis weggelaten. Nu is hij wat pittiger geworden. Wat je ook kunt doen, na het bakken plakjes en daarna vierkantjes ervan snijden, mozzarella plakje erop, even de oven of grill in, laten smelten, dan maanzaad, dille en honing eroverheen (met mate) en je hebt een borrelhapje die niet misstaat in een toprestaurant!
Gemaakt in een Alaska broodbakmachine, Stand :1 (Basic), Kleuring:(donker), Gewicht 2.0Lbs. baktijd +/_3 uur,
ingrediënten toevoegen na de eerste piep, na de tweede piep de laatste ingrediënten erop doen, en goed insnijden met een nat mes. Het bakblik voor gebruik goed invetten met Olijfolie ook de meng-as en de menghaak. Dan blijft hij na het bakken in de machine zitten, en direct na het bakken het brood losschudden, door de olie op het bakblik glijdt het brood er zo uit.
Dat klinkt heel erg goed. Ga het binnenkort zeker eens proberen.
Dat klinkt erg lekker. Bedankt!
Hoi! En Wat doe je met de knoflook? Bak je die mee?
Ik pers de knoflook de doe die gewoon bij de ingrediënten bij de start. De knoflook wordt dus gewoon meegebakken.
Mijn machine geeft geen tweede piep, wanneer doe.je dan t laatste gedeelte van de kaas en ui erbij? Is dit voor het bakproces begint, of ergens tijdens?
Dat is wel jammer. Ik zou de kaas en de ui er vlak voor de laatste kneed doen.
Er staat “Bij de tweede piep haal je de deeghaken uit het deeg.” Dus de laatste toevoegingen blijven waar je ze neerlegt, worden niet meer mee gekneed: dus: voor de laatste riisperiode
Juist! Ik wilde deze ingrediënten op het brood hebben. Als je dat niet wilt dan voeg je deze eerder al toe.
Vandaag geprobeerd te maken. Weet niet wat er niet goed is gegaan maar het is 1 massieve klomp geworden helaas…