Recepten voor broodbakmachine
  • Recepten
  • Tips voor de broodmachine
  • Contact pagina
  • Zoek
  • Menu Menu

  • Breekbrood

    Uit de broodmachine


Breekbrood ziet er geweldig uit en is ook erg lekker. Dit recept is goed voor een krans van acht broodjes maar je kan hem ook verdubbelen en dan heb je er zestien, maar dat had je zelf ook al uitgerekend. Ik maak ze meestal in een kleine springvorm maar je kan ze ook in een vierkant bakblik maken, dan heb je alleen geen krans.

Je kan het breekbrood in je broodmachine bakken, maar ik gebruik de gewone oven omdat je die lekker kan voorverwarmen en dat is goed voor het brood. Daarbij gebruik ik niet de hete luchtoven maar dat kan natuurlijk wel.

[adrotate group="4"]

Bereiding

Breek het eitje in een kom en kluts hem. Doe de helft in het bakblik samen met de melk, gist, boter, suiker en suiker.
Wil je extra luchtige broodjes, verwarm de melk dat een beetje en los de gist samen met de suiker erin op en laat dit een paar minuten trekken.

Weeg de bloem en stop het in de bakblik. Strooi het zout erboven op samen met het citroensap.
Citroensap zorgt ervoor dat het deeg sterker is als het is gerezen, je kan ook een deel van de melk vervangen door sinasappelsap .

Kies bij het deegprogramma en start het.
Dit programma duurt bij mijn machine één uur en vijftig minuten.

Als het deeg klaar is haal je het uit het blik en kleed je het nog eens goed op een werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in acht stukken en draai er bolletjes van. Leg de bolletjes in een krans met één bol in het midden in een springvorm van 24 centimeter. Dek ze af en laat ze nog eens vijftig minuten rijzen.
Mocht je geen springvorm hebben, dan kan je natuurlijk ook een ovenvaste schaal nemen. Je kan ook het blik van de broodbakmachine gebruiken, maar dan moet je wel een horizontaal blik hebben. Haal de haken weg en plaats de bolletjes naast elkaar in het blik. Het worden uiteindelijk minder bolletjes, maar meer kubus broodjes.  

Verwarm de oven voor op 200 graden, hete lucht op 180 graden . Smeer de bovenkant van de bolletjes in met de helft van het ei dat je nog over hebt. Bak de broodjes in 20 minuten en laat ze even afkoelen.
Voordat de broodjes in de oven gaan kan je ze nog versieren met maan- of sesamzaad. Als je de broodmachine gebruikt kies je het bakprogramma. Je doet er goed aan om het blik dan pas na tien minuten in de machine te doen, dan is hij namelijk opgewarmd en dat is goed voor het deeg.

Dit recept gemaakt? Laat ons weten wat je er van vindt.
Dit wens je je grootste vijanden niet toe!Was te eten, kan beterLekkerDit was lekker, ik ga hem nog een keer maken.Woh! Ik eet dit alleen nog maar! (28 stemmen, gem: 3,61 van de 5)
Aan het laden...

Ingrediënten

  • 320 gram bloem
  • 1 theelepel gist
  • 140 ml melk
  • 3 theelepels suiker
  • 1 theelepel zout
  • 40 gram boter
  • 1 ei
  • 1 theelepel citroensap


Deel dit recept
  • Deel via Facebook
  • Deel via Twitter
  • Delen via WhatsApp
  • Deel via Pinterest
  • Delen via e-mail


10 antwoorden
  1. Greet
    Greet zegt:
    9 april 2021 op 15:16

    Hallo,

    Ik wil graag dit broodrecept uitproberen. In de werkwijze staat zout toevoegen maar in de ingrediëntenlijst vind ik de hoeveelheid zout niet terug.

    Dank en vriendelijke groeten,
    Greet

    Beantwoorden
    • Rogier
      Rogier zegt:
      9 april 2021 op 17:01

      Je hebt gelijk die staat er inderdaad niet in. Een theelepel zout is voldoende. Ik ga het aanpassen.

      Beantwoorden
  2. Sandra
    Sandra zegt:
    17 mei 2021 op 01:44

    Hallo,
    Ik zou dit recept ook heel graag willen proberen maar ben nog niet zo bedreven met mijn broodbakmachine (vandaag pas binnengekregen dus teller staat nog op 1 brood). Kun je voor mij verduidelijken welk (soort) programma ik exact moet kiezen bij het deegprogramma (je geeft hier aan dat dit programma 1 uur en 50 minuten duurt..)?

    Alvast vriendelijk bedankt!
    Groeten Sandra

    Beantwoorden
  3. Paddo
    Paddo zegt:
    7 november 2021 op 13:53

    Hi Sandra,

    Ik zag toevallig je reactie, schrijver geeft expliciet aan dat het 1 uur 50 bij hem duurt. Ieder merk broodbak machine hanteert eigen programma’s met tijden. Bij mij is het bijvoorbeeld programma 15 of 16 en voor die deegprogramma’s hebben een duur van 2 uur 20. Ik heb een Panasonic broodbak machine en om één of andere reden hanteert Panasonic een wachttijd van 30 minuten.

    Hoop dat dat iets helpt!

    Beantwoorden
  4. Dolly
    Dolly zegt:
    30 juli 2023 op 18:50

    Perfect! Heerlijke broodjes. Heb er veel succes mee en het recept is zeker niet moeilijk. Enige probleem is dat ik ze niet allemaal in dezelfde maat krijg, maar daar klaagt niemand over!

    Beantwoorden
  5. Linda
    Linda zegt:
    4 oktober 2023 op 08:09

    Ik ga het recept nu proberen

    Beantwoorden
  6. Linda
    Linda zegt:
    5 oktober 2023 op 06:15

    Dit is een perfect recept. Waren echt overheerlijk.

    Beantwoorden
  7. Marit Bakker
    Marit Bakker zegt:
    4 juni 2024 op 13:21

    Ik kan de boter nergens terugvinden in het recept?

    Beantwoorden
    • Rogier
      Rogier zegt:
      4 juni 2024 op 14:18

      De boter gebruik je bij stap 1. Staat er nu bij!

      Beantwoorden
  8. Albertine Duprez
    Albertine Duprez zegt:
    15 augustus 2024 op 11:05

    Welk recept gebruik ik voor een melkbrood?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Tips & Tricks

  • Waar zet ik mijn broodmachine?4 november 2015 - 14:38
  • Wat kost een brood?30 oktober 2015 - 09:27
  • Wat is broodverbeteraar en moet ik hem gebruiken in de broodmachine?26 oktober 2015 - 17:46
  • Gat in het brood door de deeghaakDeeghaken broodmachine losmaken23 oktober 2015 - 11:08
  • Bruggeman gedroogde gids en bakpoederHet gebruik van gist18 oktober 2015 - 17:06
  • broodbakmachine van philipsTips bij het kopen van een broodbakmachine18 oktober 2015 - 13:59
  • Melk of water? Wat te gebruiken voor je deeg18 oktober 2015 - 08:40

Laatste recepten

  • Glutenvrij witbrood uit de broodbackmachineRogier SwagermanGlutenvrij witbrood15 december 2022 - 12:46
  • Griekse uienkruierRogier SwagermanGriekse uienkruier10 augustus 2020 - 08:29
  • Pesto broodRogier SwagermanPestobrood met tomaten en zeezout9 januari 2016 - 20:54
  • Knapperig witbroodje11 december 2015 - 20:34
  • Breekbrood uit de broodmakmachine16 november 2015 - 13:22
  • Kaas uienbrood uit de broodmachineKaas-uienbrood met een tomaten en ansjovis12 november 2015 - 08:57
  • Bruinbrood uit de broodbakmachineDagelijks bruinbrood8 november 2015 - 14:16

Herken jij jouw favoriete bier?

Organiseer een blindproeverij!

Een gezellig avond met vrienden en ontdek met elkaar welk bier je echt lekker vindt!
2025 © Copyright Silicon Village
Scroll naar bovenzijde
Broodmachinerecepten.nl gebruikt Cookies!
Broodmachinerecepten.nl maakt gebruik van cookies zodat een bezoek aan de site zo soepel mogelijk verloopt. Cookies worden onder andere gebruikt voor het personaliseren van advertenties van Google.
Cookie instellingenAccepteer alles
Lees meer hierover
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuurBeschrijving
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
OPSLAAN & ACCEPTEREN
Aangedreven door CookieYes Logo